De adviezen voor genderbewust taalgebruik heeft de Taalunie heel wat persaandacht opgeleverd en werden tegelijk met een socialemediacampagne ondersteund. Ze werden ruim besproken en becommentarieerd en inspireerden ook parlementsleden tot het stellen van parlementaire vragen.
De versterking van de internationale neerlandistiek via het Impulstraject van de Taalunie was eveneens onderwerp van debat in de Nederlandse Tweede Kamer. De campagne ‘Nederlands in de wereld’ bracht dan weer goed in beeld hoe mensen wereldwijd het Nederlands gebruiken en koesteren.
In de maatschappelijke discussie over leesbevordering en leesplezier was het aangenaam vaststellen dat de nieuwe website rijketeksten.org als een welgekomen hulpmiddel voor leerkrachten heel enthousiast ontvangen werd.
In Suriname kreeg dan weer de Ibisprijs, de nieuwe literaire prijs, veel aandacht tijdens de Week van het Nederlands. Joyce Pereira sleepte de prestigieuze award in de wacht voor haar prozastuk ‘Ik ben Jermain’.
De Taalunie lanceerde in mei 2022 de nieuwe succesvolle website rijketeksten.org. Om de website blijvend onder de aandacht te brengen bij leerkrachten in het basis- en voortgezet/secundair onderwijs laat de Taalunie elke maand een deskundige uit de onderwijswereld aan het woord. Zij vertellen hun verhaal, leggen uit waarom zij rijke teksten in het onderwijs nu precies zo belangrijk vinden en delen hun favoriete rijke teksten op het platform. Dicky Antoine vertelt als eerste zijn verhaal.
Omdat het pand in de Paleisstraat in Den Haag vanaf augustus grondig onder handen werd genomen en tegelijk het kantoor in Brussel verfraaiingswerken onderging, werden de interne overleggen bijna uitsluitend online georganiseerd. Dat zorgde voor een intenser gebruik van Plek als informatieforum.
In het kader van de opvolging van het visitatierapport werden in totaal vier teamdagen georganiseerd die als doel hadden samen te bouwen aan de identiteit van de organisatie.
In 2022 zijn er grote stappen gezet op de verschillende sociale mediakanalen, als rechtstreeks gevolg van de creatie van de nieuwe identiteit en tone of voice. De Taalunie kreeg een frissere stem, een warmere persoonlijkheid en een meer transparant karakter: allemaal zaken die merkbaar zijn wanneer we kijken naar de inspanningen op Facebook, Twitter en LinkedIn.
De resultaten van deze nieuwe sociale mediastrategie spreken voor zich. We delen dan ook graag enkele mooie cijfers. We tellen hier vanaf mei 2022 (het begin van de nieuwe strategie) tot en met december 2022 – en we trokken de cijfers eind december.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie.
De cookies worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals het tonen van advertenties.
Aanvaarden